KUVAR OTKRIO TAJNU ZBOG ČEGA SE ZAPRAVO LOVOROV LIST DODAJE U JELA: Nije samo zbog ukusa, ima MNOGO VEĆU PRIMENU
Lovorov list, Foto: Profimedia

saznajte

KUVAR OTKRIO TAJNU ZBOG ČEGA SE ZAPRAVO LOVOROV LIST DODAJE U JELA: Nije samo zbog ukusa, ima MNOGO VEĆU PRIMENU

Saznajte zašto se lovorov list dodaje u jelo, sem da poboljša ukus

Objavljeno:

Mnoge domaćice korisite lovorov list kao začin, posebno kada prave crveno meso, živinu, pasulj... One ga obično dodaju zbog arome, ali ne znaju da on ima potpuno drugačiju pripremu.

Na popularnoj društvenoj mreži je postao viralan video gde profesionalni kuvar govori o tome kako zašto se ovaj začin dodaje u jela.

Juneća čorba sa krompirom, Čorba, Povrće
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Pored toga što daje predivnu aromu i ukus svakom jelu, lovor se koristi i da smanji količinu masnoće u istom. Ako ne verujete, prepolovite pile i svaku polovinu stavite u šerpu i prelijte vodom. U jednu dodajte lovorov list, a u drugu nemojte. Kada se piletina skuva videćete kako je u onoj u kojoj se nalazi začin mnogo manje masnoće.

Ovaj popularan i jeftin začin se ne koristi samo za kuvanje, već ublažava i simptome kašlja, virusa, gripa...

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.