Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Bakina kuhinja
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA
CAKA PEKARA KOJU TREBA ZNATI SVAKA DOMAĆICA: Uz ovaj sastojak pita će vam uvek biti MEKANA i SOČNA!
Tajna velikih pekara
Objavljeno:
Svaka domaćica dobro zna koliko je bitan preliv prilikom pripreme pite. Tajna ukusne pite krije su njenom prelivu, a u nastavku vam donosimo recept za preliv koji koriste pekari.
SATOJCI:
8 kašika brašna 1 suvi kvasac 2 šolje mleka 1 šolja ulja so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)
PRIPREMA:
Kada pravite pite od gotovih kora, slane ili slatke, svaku koru premažite ovim prelivom, a zatim je filujete na uobičajen način. Ostatak preliva sipajte preko pite i ostavite da pre pečenja odstoji sat i po.
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!