PRE PEČENJA SE U KROMPIR OBAVEZNO STAVLJA JEDAN SASTOJAK: Svetski kuvari OTKRILI TAJNU kako da vam UVEK USPE
Krompir, Foto: Printscreen Youtube

savet

PRE PEČENJA SE U KROMPIR OBAVEZNO STAVLJA JEDAN SASTOJAK: Svetski kuvari OTKRILI TAJNU kako da vam UVEK USPE

Pomoću ovog trika pečeni krompir će vam uspeti baš svaki put

Objavljeno:

Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u kulinarstvu, jer ne samo da kilogram ne košta mnogo, nego od ovog povrća mogu da se prave najrazličitija jela, od priloga, glavnih jela, supa, salata...

Naravno, svi ga vole kao prilog,a najpopularniji je spremljen kao pečeni krompir ili pomfrit. Sigurno vam se često dešavalo da pečeni krompir ne ispade uvek dobro, tj. nema zlatnu i hrskavu koricu, a mekanu unutrašnjost.

Krompir
foto: PRINTSCREEN/YT/CHEF JACK OVENS

Mnogi pomisle da je to do rerne ili da nisu dovoljno dugo pekli. Često ove stvari ne predstavljaju problem, a engleski profesionalni kuvari otkrili su u čemu je tajna.

Ako želite tu savršeno hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost kod svakog pripremanja, onda krompir oljuštite i isecite. Zatim ga kuvajte nekih pola sata, a posle 13 minuta u šerpu dodajte i jednu kašiku sirćeta.

Procedite krompir i ostavite da se ohladi, pa ga prebacite u tepsiju. Dodajte malo ulja, začine po želji, mleveni beli luk i dobro promešajte da se sve sjedini. Pecite u rerni na 180°C dok ne dobije zlatnu boju.

Ovako pripremljen krompir je dostajan jelovnika svetskih restorana, a već sam izgled budi apetit.

U videu ispod pogledajte prilog o krompiru :

02:34

JEDEMO HRVATSKI I ALBANSKI KROMPIR, A NAŠ BACAMO! Srpski poljoprivrednici očajni, mole državu za pomoć (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.