NJAMI
SPREMITE SELJAČKU KAJGANU ZA DORUČAK: I dan danas se SPREMA po SRBIJI, doručak koji GENERACIJE OBOŽAVAJU (RECEPT)
Udružena sa domaćim kajmakom, ova kajgana je prava kalorijska bomba, ali samo za one koji o tome vode računa
Umesto klasične kajgane napravite ovaj omlet na seljački način.
I dan danas se sprema po selima Srbije.
Ništa ukusnije niste probali.
Udružena sa domaćim kajmakom, ova kajgana je prava kalorijska bomba, ali samo za one koji o tome vode računa. U selu za to niko ne mari!
Sastojci: 100 g slanine, 50 g putera ili margarina, 2 krompira, veza peršuna, list celera, 8 jaja, so, biber.
Priprema: U polovini masnoće ispržiti prethodno iseckanu slaninu. Krompir isecite na tanke kolutove i propržite ga s drugom polovinom masnoće. Kad dobije boju, dodati mu seckani peršun i celer. Izlupati jaja, posoliti, pobiberiti, dodati krompir, brzo promešati i sve sasuti u tiganj sa proprženom slaninom.
Ispeći omlet s obe strane, a voditi računa da ostane mek i debljeg sloja. Možete ga služiti toplog ili hladnog, uz kajmak ili sezonsku paradajz-krastavac salatu.
(Espreso/Kurir Stil/BastaBalkana.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!