TOPI SE
DODAJTE 1 SASTOJAK U KOSOVSKU GIBANICU I BIĆE HRSKAVA: Malo ko je ČUO ZA TO
Do sada ovaj recept sigurno niste znali
Spremite gibanicu na kosovski način.
Do sada ovaj recept sigurno niste znali.
Jedan sastojak se obavezno stavlja u nju.
Sastojci
Potrebno je:
1 kg brašna
2 kašike ulja
500 g sira
200 g kajmaka
6 jaja
2 dl kiselog mleka
mast (ili ulje)
so
Priprema
Prosejati brašno u posudu za mešenje, dodajte ulje, posolite, pa sa mlakom vodom umesite testo srednje tvrdoće. Mesite dok ne počne da se odvaja od ruku, pa ga podelite na 20 delova.
Razvucite male kore, premažite mašću i spajajte po dve kore. Tako dobijate 10 jufkica.
U posudu razbijte jaja, dodajte sir, kajmak, kiselo mleko, so i izmešajte.
Pleh podmažite mašću, rukama razvucite koru, staviti je u tepsiju, poprskajte filom i malo masti, preklopiti drugom korom, ponavljati postupak dok ne potrošite materijal.
Gornju koru poprskati mašću, ivice uviti, da ne bi fil iscureo.
Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!