SAVRŠENO
AKO OVAKO ISPEČETE RIBU U RERNI NIKADA JE NEĆETE SPREMATI DRUGAČIJE: Recept profesionalnih kuvara
Riba je jedna od najzdravijih namirnica koju bi trebalo češće da koristimo u ishrani. Evo recepta koji će vas oduševiti!
Ribu možete peći u komadu, ali preporučujemo da to ipak budu fileti. Ribe kao što su brancin, orada, losos ili pastrmka su najukusnije ako se spremaju na ovaj način:
Sastojci:
- sveža riba ( po želji, brancin, orada, losos, losos -pastrmka)
- maslinovo ulje
- 2-3 čena belog luka
- malo peršuna
- so i biber
- 1 limun
Priprema:
Operite ribu koja treba da bude i očišćena (obično je čiste u ribarnici). Ukoliko riba nije isečena na filete, zasecite je tri puta nožem sa obe strane.
Ribu premažite uljem, posolite je i pobiberite sa obe strane i unutra. Iseckani beli luk pomešajte sa maslinovim uljem i limunovim sokom i time premažite unutrašnjost ribe, a može da se stavi i na gornju površinu. Ukoliko vam je ostalo limunovog soka i maslinovog ulja, slobodno prelijte ribu sa ostatkom.
Pecite ribu oko pola sata, zavisi od veličine ribe i jačine rerne.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!