idealna
NAPRAVITE POSNU ČORBU OD POVRĆA: Kombinacija SASTOJAKA daje POSEBAN UKUS, ništa BOLJE niste JELI (RECEPT)
Idealna i za hladne dane, a i za sve ljude koji poste
Spremite posnu čorbu sa povrćem.
Idealna i za hladne dane, a i za sve ljude koji poste.
Sastojci
Potrebno je:
150 g graška
150 g kukuruza šećerca
200 g šargarepe
100 g korena celera
1 manji koren paškanata
1 srednja glavica crnog luka
3 veća češnja belog luka
3 veća krompira
200 g šampinjona
200 ml pasiranog paradajza
2 kašike paradajz pirea
voda
Začini:
1 kašičica kurkume
1 kašičica mešavine mlevenog bibera
1 kašičica karija
1/2 kašičice sušene mirođije
1/2 vezice iseckanog peršuna
suvi biljni začin (po ukusu)
Ovo je vrlo jednostavan recept, za post na vodi, ali jelo je veoma ukusno...
Šargarepu i krompir iseckati na kockice. Koren celera, paškanata, crni i beli luk sitno iseckati. Pola količine šampinjona iseći na kockice, a pola na deblje listiće.
U dublju posudu staviti grašak, kukuruz, iseckanu šargarepu, paškanat, celer, crni i beli luk, krompir i šampinjone. Dodati pasirani paradajz, pa naliti sa vodom, da voda bude 2cm iznad povrća. Poklopiti i na srednjoj temperaturi pustiti da provri.
Zatim dodati sve navedene začine, izuzev peršuna, promešati, poklopiti i na srednjoj temperaturi kuvati sve dok se tečnost ne zgusne.
Kada je jelo gotovo probati da li treba dodati još šta od začina, ubaciti sitno iseckani peršun, poklopiti i skloniti sa vatre. Ostaviti pet minuta da odstoji, pa poslužiti uz sezonsku salatu.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!