savet
DA BI VAM LUDO TESTO ISPALO KAKO TREBA MORATE DA STAVITE 1 SASTOJAK U NJEGA: Caka posle koje NEĆETE GREŠITI
Zapisaćete je čim pročitate ovaj recept
Ludo testo se danas koristi za pripremu raznih pita, peciva, hleba...
Postoji jedna caka kako da vam ispadne kako treba.
Zapisaćete je čim pročitate ovaj recept.
Jedna domaćica je otkrila kako se sprema.
Sastojci:
500 ml mleka
40 gr svežeg kvasca
1 kašika šećera
2 kašike soli ako pravite slano
ili 5 kašika šećera ako pravite slatko testo
1 prašak za pecivo
2 čaše jogurta od po 180 ml
100 ml ulja
2 jaja
1400 gr brašna
Priprema:
Zagrejte 300 ml mleka pa izmrvite kvasac i dodajte šećer pa ostavite da odradi.
1 kg brašna stavite u veliku posudu, pa dodajte so ili šećer, zavisno jel pravite slatko ili slano testo, i izmešajte.
Dok čekate da nakisne kvasac dodajte u brašno jogust, ostatak mleka, jaja, prašak za pecivo i ulje.
Kada je kvasac nakisao istresite i nejga p akašikom mešajte koliko je moguće i onda rukom uz dodatak preostalog brašna umesite testo.
Uzmite jednu veliku kesu, važno je da nema ni jednu rupicu, da se ne deci da testo tuda curi kada bude raslo.
Umešeno testo nauljite, tu vam treba jos malo ulja, nekoliko kašika, možda 3, ja sam otprilike, ali ga dobro nauljila i stavila u kesu koju sam zavezala pa stavila u frižider.
Testo mi je stajalo u frižideru 2 dana, posto sam ga spremila ranije jer mi je bilo potrebno za rodjendan pa da taj dan još i ne mesim nego samo izvadim i iskoristim odmah.
Od pola mere sam pravila kiflice a u pola mere sam rendala margarin i premazivala sirom pa pravila pogačice.
Pekla sam na 200 stepeni sa ventilatorom.
(Espreso/Domaćirecepti.net)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!