SAMO OVAKO NAŠE BAKE PRAVE ČORBAST PASULJ ZA VREME POSTA: Stavljaju 1 poseban SASTOJAK, domaćice moraju da ZNAJU
Pasulj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

recept

SAMO OVAKO NAŠE BAKE PRAVE ČORBAST PASULJ ZA VREME POSTA: Stavljaju 1 poseban SASTOJAK, domaćice moraju da ZNAJU

Pasulj je jedno od omiljenih jela na našim prostosima, a i u posnoj varijanti podjednako je ukusan

Objavljeno: 18:15h

Vaskršnji post počeo je ove nedelje i tajaće sve do Vaskrsa. Kako bi pravilno ispostili morate se, pored dugovnog, uzdržavati i od telesnog greha, tj. od mrsne hrane.

Pasulj je jedno od omiljenih jela na našim prostosima, a i u posnoj varijanti podjednako je ukusan. Baš ovako su ga pravile naše bake za Vaskršnji post, a uzrečica "prosto kao pasulj" definitivno je opravdana, jer se nikad lakše sprema.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Sastojci:

400 g pasulja

2 glavice crnog luka

4 čena belog luka

1 veća šargarepa

1 koren peršuna

1 zelena paprika

1 kašika brašna

1 kašičica aleve paprike

lovorov list

so, biber u zrnu

Priprema:

Pasulj operite i nalijte vodom, pa ostavite da se krčka sat vremena u poklopljenoj šerpi. Prospite tu vodu, pa nalijte novu.

Pasulj
foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Dodajte sitno seckanu jednu glavicu crnog luka, šargarepu, koren peršuna, biber u zrnu, lovorov list i zelenu papriku. Kuvajte još sat vremena na srednjoj temperatuti.

U tiganju zagrejte ulje i propržite sitno seckanu drugu glavicu crnog luka, zatim dodajte brašno, seckani beli luk i kad porumeni, dodajte alevu papriku.

Skinite sa vatre i sipajte u pasulj. Dodajte začin, mleveni biber i soli po potrebi. Ostavite da vri još dva minuta i pasulj je gotov. Poslužite ga uz sezonsku salatu.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.