prste da poližeš
OVAJ JUGOSLOVENSKI RECEPT JE BIO OBAVEZAN NA SVAKOM STOLU: Danas ga nema ni na VIDIKU, ZABORAVILI SU GA
Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte
Pile sa dunjom su jugoslovenske domaćice pravile često, ali vremenom je ovaj recept pao u zaborav.
Celo pile isecite, pa kuvajte zajedno sa dunjama koje ste prethodno propržili. Spoj slanog i slatkog čini ovo jelo neodoljivim. Greota je da ovako ukusno jelo padne u zaborav, pa isprobajte recept jer će vam se garantovano dopasti.
Od dunja može da se pravi i slatko, ako želite da se počastite ukusnom poslasticom posle predivnog obroka.
Sastojci:
1 pile
1 kg dunja
1 kašika brašna
Priprema:
Pile isecite, stavite u šerpu, sipajte vodu i kuvajte. Na pola kuvanja isključite šporet. Dunje operite, ali ne ljuštite, da se ne raspadnu. Isecite na kriške. Uvaljajte dunje u šećer, pa propržite na malo masti ili ulja.
Izvadite dunje iz šerpe, pa u nju u to isto ulje ili mast dodajte brašno i promešajte. Posle minut vratite dunje, dodajte piletinu i bujon (voda u kojoj se kuvalo pile), posolite i pobiberite. Kuvajte poklopljeno dok meso ne bude gotovo.
(Espreso/NajŽena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!