Zašto treba da dodate SODU BIKARBONU kada kuvate jaja? Razlog je genijalan! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

kao profesionalci

Zašto treba da dodate SODU BIKARBONU kada kuvate jaja? Razlog je genijalan! (FOTO) (GIF)

Desi vam se da promašite vreme kuvanja, da presporo traje i da na kraju ne možete da ih oljuštite? E, pa neće više!
Objavljeno:

6. Pazite da su sva jaja potopljena kada ih kuvate jer inače neće biti jednako kuvana. Takođe, ako jaja prekuvate, tada će ona oko žumanceta biti zelenkaste boje, a belance će biti gumenastije.

foto: giphy

7. Nakon kuvanja ubacite jaja u hladnu kupku - u hladnu vodu ili u hladnu vodu u koju ste ubacili kockice leda. To pomaže da ih kasnije lakše oljuštite.

foto: profimedia

8. Ako želite da dobijete kajganu u ljusci, jaja dobro promučkajte pre kuvanja. Ovu metodu pripreme zovu i ‚‚ zlatnim jajetom" jer unutrašnjost ima jednoličnu žutu boju.

foto: giphy

Bonus video:

Učinite ovo za svoje biljke dok te na odmoru i biće vam zahvalne

Voda je izvor života za ljude, biljke i životinje. Da se naše sobne biljčice nebi osušile bez vode dok smo mi na godišnjem odmoru uradite ovo za njih. Kada se vratite neće zateći beživotnu biljku, već istu kao što ste je ostavili. Biljka će sama uzimati onoliko tečnosti koliko joj je potrebno. Upotrebite veličinu flaše srazmerno danima koliko ostajete na odmoru.

(Espreso.co.rs / Izvor: food-hacks.wonderhowto.com)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.