ZA RUČAK
PRELIJTE MUSAKU SA OVIM I SAMO TAKO ĆE BITI SOČNA: Od sada ćete je SPREMATI samo na TAJ NAČIN
Ovakav recept još niste isprobali
Spremite sočnu musaku kojoj niko neće moći da odoli.
Ovakav recept još niste isprobali.
Jedan sastojak morate da dodate u nju.
Sastojci:
1, 2 kg krompira
1/2 praziluka ili jedna veća glavica crnog luka
500 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju ili otprilike isto toliko preostalog mesa iz supe
1 kašika brašna
1 kašika suvog začina
50 ml ulja
1 kašičica soli
malo bibera, peršunov list i 1 kašičica sušene mirodjije
200 ml neutralne pavlake, pavlaka za kuvanje
Priprema:
Krompir u ljusci oprati, naliti vodom pa staviti da se kuva. Otprilike nekih 20 minuta da vri, ne treba da se skroz skuva pa da se raspada.
Iseckati crni luk ili praziluk, dodati suvi začin, ulje i čašu vode.
Staviti da se dinsta dok voda ne ispari.
Zatim dodati iseckano na sitne kockice belo meso, pa naliti pola čaše vode i ostaviti da se sve zajedno dinsta dok i meso ne omekani, ili dodati sieckano ili iskidano meso iz supe i samo nekoliko kašika vode, promešati, ostaviti da malo provri i skloniti sa vatre. Kuvanom već mesu nije potrebno dodatno dinstanje nego da se sve samo lepo sjedini sa lukom.
Krompir staviti u hladnu vodu da se prohladi, lakše ćete ga očistiti i seći.
Uključiti rernu na 220 stepeni.
Keramičku ili vatrostalnu tepsiju samo premazati uljem pa očistiti pola krompira i iseći na kolutove koje poslažete po dnu.
Preko istresti celu smesu od mesa i luka. Odgore poslagati ostatak krompira očišćen i isečen na kolutove.
U posudu sipati pavlaku za kuvanje, čašu vode, brašno, biber, peršun, mirodjiju i so pa sve zajedno izmutiti.
Preliti preko krompira, prodrmati malo tepsiju levo – desno i staviti u rernu da se peče.
Peći sat vremena.
Prijatno.
(Espreso/Domacirecepti.net)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!