ZA DORUČAK
STARINSKI RECEPT ZA POSNU PROJU NA "ŠOLJE": Samo NAŠE BAKE znaju TAJNU ovog SPECIJALITETA
Ova će biti toliko mekana da će vam se svideti više od tradicionalne
U ponedeljak kreće Vaskršnji post, a samim tim treba da nađete dobar recept za posnu proju.
Ova će biti toliko mekana da će vam se svideti više od tradicionalne.
Mnoge domaćice već imaju proverene i dobro poznate recepte za mrsne proje sa sirom i jogurtom. Ali, i posne mogu da budu jednako ukusne kao i mrsne. Laka i brza priprema i činjenica da se svi sastojci mere šoljom od 200 mililitara omogućavaju i početnicima u kuhinji da kod ovih projica ne naprave nikakvu grešku i da one ispadnu savršeno.
Sastojci:
3 šolje pšeničnog brašna
3 šolje kukuruznog brašna
2 šolje obične vode
1 šolja kisele vode
1 šolja ulja
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte prvo suve sastojke - pšenično i kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, pa u to dodajte običnu vodu, zatim kiselu vodu, a onda i ulje. Sve zajedno promešajte varjačom ili žicom za mućenje. Podmažite kalup za mafine uljem i brašnom ili ga obložite papirnim korpicama. Sipajte testo. Zagrejte rernu na 200 stepeni, ubacite kalup za projice i pecite ih 20 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!