STARINSKI RECEPT ZA POSNU PROJU NA "ŠOLJE": Samo NAŠE BAKE znaju TAJNU ovog SPECIJALITETA
Posna proja, Foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

ZA DORUČAK

STARINSKI RECEPT ZA POSNU PROJU NA "ŠOLJE": Samo NAŠE BAKE znaju TAJNU ovog SPECIJALITETA

Ova će biti toliko mekana da će vam se svideti više od tradicionalne

Objavljeno:

U ponedeljak kreće Vaskršnji post, a samim tim treba da nađete dobar recept za posnu proju.

Ova će biti toliko mekana da će vam se svideti više od tradicionalne.

Posna proja
foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

Mnoge domaćice već imaju proverene i dobro poznate recepte za mrsne proje sa sirom i jogurtom. Ali, i posne mogu da budu jednako ukusne kao i mrsne. Laka i brza priprema i činjenica da se svi sastojci mere šoljom od 200 mililitara omogućavaju i početnicima u kuhinji da kod ovih projica ne naprave nikakvu grešku i da one ispadnu savršeno.

Sastojci:

3 šolje pšeničnog brašna

3 šolje kukuruznog brašna

2 šolje obične vode

Posna proja
foto: Printscreen/Youtube/ IGY THE COOK

1 šolja kisele vode

1 šolja ulja

2 kašičice soli

1 prašak za pecivo

Priprema:

U dubljoj posudi pomešajte prvo suve sastojke - pšenično i kukuruzno brašno, prašak za pecivo i so, pa u to dodajte običnu vodu, zatim kiselu vodu, a onda i ulje. Sve zajedno promešajte varjačom ili žicom za mućenje. Podmažite kalup za mafine uljem i brašnom ili ga obložite papirnim korpicama. Sipajte testo. Zagrejte rernu na 200 stepeni, ubacite kalup za projice i pecite ih 20 minuta.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.