TURSKI RECEPT ZA SARMICE OD ZELJA: Po 1 stvari se RAZLIKUJE OD SRPSKE, to joj daje još bolji UKUS
Foto: Printscreen Youtube / Serpica Recepti

NJAMI

TURSKI RECEPT ZA SARMICE OD ZELJA: Po 1 stvari se RAZLIKUJE OD SRPSKE, to joj daje još bolji UKUS

Razlika je u pripremi mesa. Nije uopšte komplikovano.

Objavljeno:

Potrebni sastojci:

1 kg svinjskog mesa

2 manje glavice crnog luka

2 čena belog luka

1 veza peršuna

200 g pirinča

3 kašike paradajz pirea

1 supena kašika vegete

1 kafena kašičica aleve paprike

2 kafene kašičice soli

pola kašičice bibera

100 listova sarmica

Priprema:

Listove zelja oprati, staviti u vrelu vodu i ostaviti da se popari par minuta. Nakon toga ukloniti drške i poređati ih u jednu posudu.

U jednu posudu stavite iseckan crni luk, beli luk, začine, paradajz pire, pirinač i meso i sve dobro izmešati.

Uzimajte po jedan list zelja i punite filom od mesa i ređajte ih u posudu u koju ćete kuvati sarmice.

Kad ste poređali sarmice, nalijte ih sa vodom i dodajte još malo paradajz pirea odozgo. Vode treba da bude 2 prsta iznad sarmice. Stavite tanjir preko sarmica i neku tešku posudu da ih pritisne i poklopite.

Rernu uključite na 180 stepeni i krčkati sarmice oko 2 h.

Sarmice su gotove kad se lagano mogu preseći. Meso spremljeno na ovaj način je mnogo mekše i baršunastije u odnosu na ono koje se proprži pre filovanja sarmi. Probajte sami i uverite se!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.