DODAJTE ŠOLJICU OVOGA U POSNU ŠPANSKU PITU I SAMO TAKO ĆETE JE PRAVITI: Biće MEKANA samo ako to URADITE
Španska pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

za doručak

DODAJTE ŠOLJICU OVOGA U POSNU ŠPANSKU PITU I SAMO TAKO ĆETE JE PRAVITI: Biće MEKANA samo ako to URADITE

Biće mekana čim dodate jednu namirnicu

Objavljeno:

Španska pita se kod nas jede kao luda, a ono što malo ko zna jeste da je i posna varijanta ukusna kao i tradicionalna.

Biće mekana čim dodate jedan sastojak

Svideće vam se više od bilo koje druge.

Španska pita
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Španska pita je bogatog ukusa, jednostavno se priprema a možete je poslužiti za doručak, večeru ili kao predjelo na slavi. Ovo pecivo je poznato još i kao Carska pita. Sada isprobajte i posnu varijantu bez jaja, koja je jednako ukusna kao i mrsna. Po želji, nadev možete promeniti i ubaciti šta volite.

Sastojci:

150 g posnog kačkavalja

1 šoljica ulja

1 šoljica brašna

1 šoljica kukuruznog brašna

1 prašak za pecivo

1 crvena paprika

Španska pita
foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

1 zelena paprika

malo maslina

1 šoljica kisele vode

so po ukusu

susam

Priprema:

Sir izrendajte, a paprike i masline isecite sitno. U posudi pomešajte oba brašna, prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu. Dodajte povrće, posolite i izlijte u pleh. Pospite susamom. Peći 20 min u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.