topi se
DODAJTE 1 SASTOJAK U KOLAČ SA VIŠNJAMA I SAMO TAKO ĆE BITI MEKAN: Bez toga ga VIŠE nećete PRAVITI
Topi se u ustima koliko je dobar
Sočnom kolaču sa višnjama niko od ukućana neće odoleti.
Topi se u ustima koliko je dobar.
A jedan sastojak mu daje mekoću.
Sastojci
Potrebno je:
5 jaja
300 g šećera
1 kesica vanilin šećera
300 g brašna
200 ml jogurta
150 ml ulja
1 kesica praška za pecivo
500 g višanja
30 g griza
Za posipanje:
prah šećer
Priprema
Mikserom umutimo jaja dok ne postanu penasta. Postepeno dodajemo šećer i vanilin šećer. Mutimo dok se šećer ne otopi i lepo sjedini.
Dodajemo postepeno jogurt i nastavljamo sa mućenjem. Zatim dodajemo ulje i mutimo još malo.
Smanjimo brzinu miksera na najmanje. Postepeno, kašiku po kašiku, dodajemo prosejano brašno. Na kraju dodamo prašak za pecivo i nastavimo još malo sa mućenjem dok se smesa ne sjedini i ne razbiju grudvice.
Smesu sipamo već podmazan i brašnom posut pleh (39x25cm).
Višnje smo očistili od koštica i ocedili ih od viška tešnosti. Pospemo ih grizom i malo ih uvaljamo.
Tako pripremljene višnje poređati u pleh. Po neku višnju mozete utisnuti, a neke možete ostaviti po vrhu, sve zavisi kako želite da one budu u kolaču.
Kolač pečemo u vec zagrejanoj rerni na 180 C oko 30-35 minuta.
Seći na kocke i posuti prah šećerom.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!