PRE KUVANJA PREBRANCA U ŠERPU 1 POVRĆE MORATE DA UBACITE: Samo tako će BITI MEKAN
Prebranac u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

NJAM

PRE KUVANJA PREBRANCA U ŠERPU 1 POVRĆE MORATE DA UBACITE: Samo tako će BITI MEKAN

Ali ovakav sa domaćom kobasicom morate da probate

Objavljeno: 18:26h

U zimskim danima pored sarme, kiselog kupusa i podvarka jede se i prebranac.

Znamo da nijedna posna slava ne može da se zamisli bez prebranca.

Ali ovakav sa domaćom kobasicom morate da probate.

Prebranac
foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

Sastojci

Potrebno je:

500 g belog pasulja

500 g domaće kobasice

1 veća glavica crnog luka

1/2 kašike brašna

1 kašika aleve paprike

Prebranac
foto: Printscreen/Youtube/ Sace Recepti

1 veća šargarepa

2 čena belog luka

1 kašika suvog biljnog začina

2 listića lovorovog lista

malo ulja

Prebranac
foto: Privatna arhiva

malo masti

malo bibera

Priprema

Pasulj prvo dobro preprati, staviti da se kuva kad provri, procediti i naliti novu vodu. U to dodati iseckanu šargarepu, dva čena belog luka, lovorov list. Kuvati dok pasulj ne bude kuvan.

U tiganj staviti malo ulja, malo masti iseckanu glavicu crnog luka. Propržiti, u to dodati pola kašike brašna, jednu kašiku aleve paprike.

U pleh staviti proceđen pasulj smesu od luka, malo bibera i suvi biljni začin. Promešati da se izjednači smesa. Odozgo poređati parčad domaće kobasice. I zapeći u rerni 1,5 h na 250 stepeni.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.