NJAM
PRE KUVANJA PREBRANCA U ŠERPU 1 POVRĆE MORATE DA UBACITE: Samo tako će BITI MEKAN
Ali ovakav sa domaćom kobasicom morate da probate
U zimskim danima pored sarme, kiselog kupusa i podvarka jede se i prebranac.
Znamo da nijedna posna slava ne može da se zamisli bez prebranca.
Ali ovakav sa domaćom kobasicom morate da probate.
Sastojci
Potrebno je:
500 g belog pasulja
500 g domaće kobasice
1 veća glavica crnog luka
1/2 kašike brašna
1 kašika aleve paprike
1 veća šargarepa
2 čena belog luka
1 kašika suvog biljnog začina
2 listića lovorovog lista
malo ulja
malo masti
malo bibera
Priprema
Pasulj prvo dobro preprati, staviti da se kuva kad provri, procediti i naliti novu vodu. U to dodati iseckanu šargarepu, dva čena belog luka, lovorov list. Kuvati dok pasulj ne bude kuvan.
U tiganj staviti malo ulja, malo masti iseckanu glavicu crnog luka. Propržiti, u to dodati pola kašike brašna, jednu kašiku aleve paprike.
U pleh staviti proceđen pasulj smesu od luka, malo bibera i suvi biljni začin. Promešati da se izjednači smesa. Odozgo poređati parčad domaće kobasice. I zapeći u rerni 1,5 h na 250 stepeni.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!