PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U KISELI KUPUS OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Samo tako će biti MEKANO i SOČNO
Kiseli kupus u šerpi, Foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

ZNAČIĆE VAM TO

PRE STAVLJANJA SUVOG MESA U KISELI KUPUS OBAVEZNO URADITE 1 STVAR: Samo tako će biti MEKANO i SOČNO

Recept će vas naterati da ga napravite što pre

Objavljeno:

Spremite kuvani kiseli kupus.

Jedna vrsta mesa mu daje poseban šmek.

Recept će vas naterati da ga napravite što pre.

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Sastojci

Potrebno je:

1-2 glavicekiselog kupusa

po izboru suvo meso

2-3 kašike masti

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

po potrebi začin

3 glavice crnog luka

biber u zrnu

lovorov list

1 kašika tucane paprike

Priprema

Ako je kiseli kupus slan, staviti ga da ostoji u vodi. Isto to uraditi i sa suvim mesom ukoliko je slano. Voda ce izvuci so.

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Bilja Biki

Šerpu u kojoj će se kupus kuvati namazati sa mašću, odnosno namazati dno i zidove. Kupus iseći na sitne parčiće i dodati u šerpu.

U šerpu pored kupusa,dodati suvo meso, lovorov list, biber u zrnu i 2-3 kašike masti. Luk iseći na kockice i propržiti ga na mast, u luk i mast dodati kašiku tucane paprike i napraviti zapršku. Sa tom zaprškom preliti kupus.

U šerpu sa kupusom sipati vode do pola i kuvati na umerenoj temperaturi. Po potrebi dodavati vodu kao i začine. Prijatno!

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.