NJAM NJAM
GIBANICA ĆE BITI SOČNA SAMO AKO U NJU DODATE 2 KAŠIKE OVOG SASTOJKA: Ne postoji BOLJI RECEPT
Jedan sastojak joj daje pravi ukus zbog kojeg postaje sočna
Sočnu gibanicu na ovakav način niste spremali.
Topi se u ustima koliko je dobra.
Jedan sastojak joj daje pravi ukus zbog kojeg postaje sočna.
Sastojci
Potrebno je:
500 g kora za gibanicu
450 g sitnog sira
2 kašike pavlake
3 jajeta
2 dl kisele vode
1,5 dl ulja
Priprema
Sjediniti jaja, sir i pavlaku. Dodati polovinu kisele vode i polovinu ulja i dobro izmešati. Ostatak ulja i kisele pomešati u malu činiju.
U podmazan pleh staviti dve kore i poprskati mešavinom ulja i kisele i namazati filom. Ređati kore jednu, po jednu i svaku mazati filom, a svaku drugu poprskati mešavinom ulja i kisele vode. Poslednja treba da bude kora.
Peći na 220 C, oko pola sata. Probušiti povremeno viljuškom na par mesta.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!