trik
DA BI VAM PALENTA ISPALA BEZ GRUDVICA DODAJTE 3 KAŠIKE OVOG SASTOJKA U NJU: Caka koju svi moraju da znaju
Ali, da vam se ne bi stvarale grudvice dodajte jedan sastojak koji svi imate kod kuće
Generacije su odrasle na palenti.
Nije bilo ukusnijeg doručka od toga.
Retko ko bi mogao da odoli, naročito kada je vruća, pa uz domaći sir ili jogurt.
Ali, da vam se ne bi stvarale grudvice dodajte jedan sastojak koji svi imate kod kuće.
Ova caka će svima pomoći da uživaju u jelu.
Sastojci:
4 šolje vode
1 kašičica soli
1 šolja palente
3 kašike maslaca
pola šolje sveže narendanog parmezana
Priprema:
U posudu za kuvanje srednje veličine stavite vodu, dodajte so i pustite da voda proključa.
Lagano istresite palentu, ali u isto vreme konstantno mešajte smesu kako ne bi ostalo grudvica.
Smanjite temperaturu i pustite da voda polako ispari, ali i dalje mešajte smesu sve dok se palenta dovoljno ne zgusne.
Kada se skuva sklonite je sa šporeta i dodajte u nju maslac kako bi bila još kremastija i ukusnija.
Ako želite, možete dodati i parmezan.
(Espreso/Gastro.24 Sata.Hr/Kurir Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!