JUNEĆE ŠNICLE ĆE BITI MEKANE SAMO AKO U NJIH DODATE OVO: Trik koji svaka KUVARICA mora da ZAPIŠE
Junetina u tiganju, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

JEDNOSTAVNO JE

JUNEĆE ŠNICLE ĆE BITI MEKANE SAMO AKO U NJIH DODATE OVO: Trik koji svaka KUVARICA mora da ZAPIŠE

Kada vidite ovaj recept samo tako ćete ga spremati

Objavljeno:

Junetinu danas domaćice često spremaju, ali ono što mnoge muči jeste kako da ispadne mekana.

Kada vidite ovaj recept samo tako ćete ga spremati.

Zapišite ovu pripremu.

Junetina
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Juneće šnicle u sosu su omiljeno jelo svih pravih gurmana, a pripremljene po ovom receptu sa pivom imaće poseban ukus. Tajna mekanog mesa je u dužini pripreme, tako da što se više budu krčkale to će biti ukusnije i lepše. Savršene su da se posluže uz pire krompir ili bareni pirinač. Bez mnogo muke napravite gurmanski ručak za desetku i uživajte u svakom zalogaju.

Sastojci:

700 g junećih šnicli

1 glavica luka

2 čena belog luka

Junetina
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

200 ml pasiranog paradajza

200 ml piva

2 kašike brašna

malo svežeg peršuna

Junetina
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

so, biber

Priprema:

Šnicle treba da budu tanko isečene. Posolite ih i pobiberite sa obe strane, pa ih uvaljajte u brašno. Stavite ulje u tiganj i pržite ih da dobiju lepu boju. Izvadite ih iz tiganja i na istom ulju dinstajte crni luk isečen na trakice, dok ne postane staklast. Lagano sipajte paradajz sok i pivo, dodajte začine, sitno naseckan beli luk, pa promešajte. Vratite šnicle u tiganj i ukoliko ima potrebe dolijte malo vode. Pokrijte poklopcem i ostavite da se jelo krčka 30 minuta, na umerenoj vatri. Posle pola sata pažljivo promešajte i ostavite na još pola sata. Ukoliko je sos malo uvrio sipajte još vode. Pred kraj kuvanja pospite sitno naseckanim peršunom.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.