JEDNOSTAVNO JE
JUNEĆE ŠNICLE ĆE BITI MEKANE SAMO AKO U NJIH DODATE OVO: Trik koji svaka KUVARICA mora da ZAPIŠE
Kada vidite ovaj recept samo tako ćete ga spremati
Junetinu danas domaćice često spremaju, ali ono što mnoge muči jeste kako da ispadne mekana.
Kada vidite ovaj recept samo tako ćete ga spremati.
Zapišite ovu pripremu.
Juneće šnicle u sosu su omiljeno jelo svih pravih gurmana, a pripremljene po ovom receptu sa pivom imaće poseban ukus. Tajna mekanog mesa je u dužini pripreme, tako da što se više budu krčkale to će biti ukusnije i lepše. Savršene su da se posluže uz pire krompir ili bareni pirinač. Bez mnogo muke napravite gurmanski ručak za desetku i uživajte u svakom zalogaju.
Sastojci:
700 g junećih šnicli
1 glavica luka
2 čena belog luka
200 ml pasiranog paradajza
200 ml piva
2 kašike brašna
malo svežeg peršuna
so, biber
Priprema:
Šnicle treba da budu tanko isečene. Posolite ih i pobiberite sa obe strane, pa ih uvaljajte u brašno. Stavite ulje u tiganj i pržite ih da dobiju lepu boju. Izvadite ih iz tiganja i na istom ulju dinstajte crni luk isečen na trakice, dok ne postane staklast. Lagano sipajte paradajz sok i pivo, dodajte začine, sitno naseckan beli luk, pa promešajte. Vratite šnicle u tiganj i ukoliko ima potrebe dolijte malo vode. Pokrijte poklopcem i ostavite da se jelo krčka 30 minuta, na umerenoj vatri. Posle pola sata pažljivo promešajte i ostavite na još pola sata. Ukoliko je sos malo uvrio sipajte još vode. Pred kraj kuvanja pospite sitno naseckanim peršunom.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!