UKUSNO
TURSKI MENEMEN U KOJEM SE NIŠLIJE DAVE: Preukusno jelo iz TIGANJA gotovo za svega PAR MINUTA (RECEPT)
Obično se jede za doručak, poslužen sa hlebom
Sastojci
crni luk - 1 glavica
paradajz 3
paprike 3
ljuta papričica 1
peršun, nana - po ukusu
jaja 4
ulje 2 dl
so - po ukusu
Priprema:
U dubokom i širokom tiganju ugrejte ulje i kašiku maslaca. Dodajte glavicu luka, naseckanu na sitno, i prodinstajte ga nekoliko minuta dok ne omekša. Kad je luk malo omekšao dodajte papriku, nju zajedno propržite sa lukom. Kad i paprika omekša dodajte paradajz nasečen na kockice i sve zajedno dinstajte. Dodajte peršun, nanu i na umerenoj vatri ostavite jelo dok ne ispari tečnost. Kašikom napravite udubljenja u smesi (napravite mesta za jaja) i dodajte jaja da se isprže. Ovo jelo se jede iz tiganja sa hlebom (topka se).
(Espreso/Recepti zena blic)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!