ZA RUČAK
DODAJTE OVO U LOVAČKE ŠNICLE I SAMO TAKO ĆE BITI MESO BITI MEKANO: Trik koji svaka DOMAĆICA mora DA ZNA
Ovako pripremljeno meso je mekano i sočno, posebno ako izaberete belo meso
Lovačke šnicle su jelo koje će se brzo napraviti, jednostavno je i nema načina da pogrešite.
Ovako pripremljeno meso je mekano i sočno, posebno ako izaberete belo meso.
Sastojci:
Meso po izboru: pileći file, ćureći file, juneća plećka, svinjska plećka, količina mesa zavisi od broja ljudi koji ručaju.
2 kašike brašna
1 kašičica aleve paprike
1/2 kašičice bibera
suvi začin
ulje za prženje
voda za nalivanje
beli luk po želji – 1, 2 čena, može i više
lišće peršuna po želji
100 ml paradajz soka
2 lovorova lista
Priprema: Šnicle od mesa koje ste izabrali , stavite na dasku i izlupajte čekićem za meso.
Svaku šniclu posolite po gornjoj površini začinom, utrljajte po celoj površini šnicle.
Slažite jednu na drugu, kako koju posolite. U tanjir sipajte brašno, dodajte u brašno alevu papriku, tako da pomešana s brašnom da lepu crvenkastu boju i u sve to dodajte jednu kašičicu suvog začina i biber. Rukom lepo pomešajte sve sastojke u tanjiru. Stavite tiganj na vatru i sipajte ulja da se zagreje. Uvaljajte šnicle u mešavinu sa brašnom. Sada u zagrejano ulje spuštate onoliko šnicli koliko može da stane u tiganj, nekoliko trenutaka pržite svaku šniclu sa obe strane, tek toliko da ih dohvati temperatura, da se stvori korica. Ako se lepe za tiganj dospite malo ulja.
Kako koju propržite vadite na tanjir, dodajete druge, sve dok svaku šniclu koju ste pripremili ne propržite sa svake strane na tom vrelom ulju. Kad završite ovaj deo posla dospite ulja na tiganj, malo, ako je potrebno.
Vratite sve šnicle u tiganj ređajući ih tako da sve stanu. Sve će stati ako delimično budu preklapale jedna drugu. Radite to brzo, da sada ne gore na vrelom tiganju i odmah kad završite prelijte ih vodom tako da ogreznu. Primetićete da počinju burno da ključaju, vi odmah smanjite na najmanju temperaturu vatru i posle nekoliko trenutaka poklopite tiganj. Pustite ih da krčkaju na tihoj vatri. Dodajte lovor. Sada samo povremeno provirite da li lepo plivaju. Protresete tiganj i vidite da li se sve slobodno pomeraju. Ako se lepe dodajte malo vode. Uvek dodajete male količine vode da ne rashlađujete meso. U zavisnosti od mesa koje ste koristili zavisi i brzina kojom će se zgotoviti.
Belo meso je gotovo već za pola sata, junetina i svinjetina za 40-takminuta.
Ali učite se da gledate u hranu koju pravite, a ne na sat. Na kraju preko njih , koje se ušuškane u lep crveno – braonkasti sos pobacajte na sitno, sitno, iseckan beli luk i prelijte parajz sokom i možete dodati sitno iseckano sveže lišće peršuna. Služite ih tople, uz pire krompir i recimo salatu od pečenih paprika.
Novija verzija je da sve zajedno zapečete u rerni.
(Espreso/Domaćirecepti.net)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!