ukusno
PUNJENE PAPRIKE NA DRUGAČIJI NAČIN: Recept koji je OSVOJIO SRCA mnogih DOMAĆICA, samo ovaj FIL daje poseban UKUS
Ručak u kome će cela porodica uživati
Paprike punjene piletinom veoma brzo će zameniti onaj standardni recept sa mlevenim mesom. Ručak koji će cela porodica obožavati.
Sastojci:
10 mesnatih paprika
Za fil:
300 g mlevene piletine
3 šargarepe
50 g pirinča
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike sojinih ljuspica
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih začina
5-6 zrna bibera
2 lista lovora
Za sos:
400 g pelata
1 čaša vode
1 kašičica mešavine suvih začina
Suvi bosiljak, origano
Priprema:
Sojine ljuspice potopite u hladnu vodu pet minuta da nabubre.
Fil: Pirinač skuvajte delimično u posoljenoj vodi, procedite i pomešajte sa ljuspicama soje, pa dodajte meso, narendanu šargarepu, mešavinu začina, mlevenu papriku, biber i so po ukusu i jednu glavicu iseckanog crnog luka. Izmešajte i punite paprike kojima ste odstranili peteljku i semenke.
U šerpu sipajte malo ulja, stavite iseckanu drugu glavicu crnog luka i poređajte punjene paprike. Između njih stavite biber u zrnu i lovor i oljušten beli luk.
Sos: Izgnječite pelat, dodajte vodu i začine, pa prelijte preko paprika. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat.
(Espreso/Trpeza)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!