NJAMI
PILETINU PRELIJTE VINOM I PAVLAKOM: Evo šta će se desiti, ponavljaćete to SVAKI PUT
Ukusniju nećete jesti
Sastojci
Potrebno je:
300 g pilećeg belog mesa bez kostiju
malo brašna
malo prezli
malo maslinovog ulja
1 kašika škrobnog brašna
50 ml vode
50 ml kvalitetnog belog vina
1 kašika mekog brašna
100 ml pavlake za kuvanje
malo soli
Priprema
Belo meso narezati na tanke šnicle (ja sam dobila 7 lepih šnicli). Šnicle malo posoliti i uvaljati u mešavinu brašna i prezla. U manju zdelicu staviti škrobno brašno, dodati vodu i izmešati, te dodati vino i ponovo izmešati i staviti sa strane do upotrebe. U tiganju zagrejati maslinovo ulje i šnicle naglo propržiti sa jedne i druge strane (10-15 minuta). Pržene šnicle izvaditi iz tiganja, u tiganj staviti 1 kašiku brašna i malo propržiti te zaliti sa pripremljenom mešavinom škrobnog brašna, vode i vina i na laganoj vatri kuvati uz stalno mešanje da se umak zgusne (ako je pregust malo podlivati vodom). Umak posoliti i staviti Italijansku mešavinu, promešati, vratiti pržene šnicle i zajedno još kratko prokuvati. Izuzetan prilog ovom jelu je pire krompir i neka salata.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!