PITA, Foto: You Tube Fairytale Kitchen with Annie Printscreen
PREUKUSNA
STARA BUGARSKA PITA NAJBOLJA UZ KISELO MLEKO: Hrskava je, a kad zagrizete TOPI SE - zapišite ovaj RECEPT
Ukusna i hrskava
Objavljeno:
Ova pita se tradicionalno poslužuje topla uz ovčije kiselo mleko.
Sastojci
jaja 2
jogurt 2 čaše
ulje 1 čaša
brašno 4 čaše
kravlji sir 300 g
prašak za pecivo
Kako pripremiti
Umutite jaja, pa im dodajte jogurt i ulje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte polovinu u smesu od jaja. Mešajte varjačom postepeno dodajući ostatak brašna. Na kraju ubacite mrvljeni kravlji sir, još jednom izmešajte i izručite smesu u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni, da lepo porumeni.
(Espreso/recepti.zena.blic.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!