STARA BUGARSKA PITA NAJBOLJA UZ KISELO MLEKO: Hrskava je, a kad zagrizete TOPI SE - zapišite ovaj RECEPT
PITA, Foto: You Tube Fairytale Kitchen with Annie Printscreen

PREUKUSNA

STARA BUGARSKA PITA NAJBOLJA UZ KISELO MLEKO: Hrskava je, a kad zagrizete TOPI SE - zapišite ovaj RECEPT

Ukusna i hrskava

Objavljeno:

Ova pita se tradicionalno poslužuje topla uz ovčije kiselo mleko.

Sastojci

jaja 2

jogurt 2 čaše

ulje 1 čaša

brašno 4 čaše

kravlji sir 300 g

prašak za pecivo

Kako pripremiti

Umutite jaja, pa im dodajte jogurt i ulje. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i dodajte polovinu u smesu od jaja. Mešajte varjačom postepeno dodajući ostatak brašna. Na kraju ubacite mrvljeni kravlji sir, još jednom izmešajte i izručite smesu u podmazan i brašnom posut pleh. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni, da lepo porumeni.

(Espreso/recepti.zena.blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.