OBRATITE PAŽNJU
OSTAVITE SIRĆE PORED ŠPORETA U KUHINJI: Evo kakvo će se ČUDO desiti tad
Sirće u činiji će, verovali ili ne, neuralisati loše mirise i pre nego se pojave, tvrde stručnjaci za čišćenje. Takođe, oni preporučuju da je dovoljno posle kuvanja iskoristiti belo sirće, ostaviti ga da prenoći i ono će apsorbovati sve neprijatne mirise. Kuhinja će nakon toga biti sveža i mirisna
Ako ste mislili da se sirće, osim u ishrani, može koristiti još samo za čišćenje, varate se jer ono ima još jednu ulogu koja će vas oduševiti.
Određena jela i posvećenost domaćice održavanju kuće mogu dom učiniti toplim i prijatnim prostorom, a zbog mirisa koji se šire iz kuhinje mnoge može vratiti u detinjstvo i podsetiti ih na stanove njihovih baka. Ipak, svima je i te kako poznato da se tokom kuvanja mogu širiti i oni neprijatni mirisi, poput mirisa ribe, koji se zadržavaju u kuhinji i kojih je teško rešiti se. Međutim, da biste ih uklonili ne morate koristiti neke posebne deterdžente, niti na specijalan način čistiti kuću. Dovoljno je samo da u kuhiniji pored šporeta ostavite činiju sa sirćetom.
Sirće u činiji će, verovali ili ne, neuralisati loše mirise i pre nego se pojave, tvrde stručnjaci za čišćenje. Takođe, oni preporučuju da je dovoljno posle kuvanja iskoristiti belo sirće, ostaviti ga da prenoći i ono će apsorbovati sve neprijatne mirise. Kuhinja će nakon toga biti sveža i mirisna.
Ukoliko ima zagorele hrane u vašoj kuhinji i neprestano kuvate, možda ćete se teže rešiti neprijatnih mirisa samo sa činijom sirćeta, pa stručnjaci savetuju da prokuvate u loncu vodu sa tim sastojkom. Na taj način će para ukloniti sve mirise od kuvanja. Opcijma je i da se u eliminisanju neprijatnih mirisa koristi boca sa raspršivačem u kojoj su rastvorene dve šolje vode i do dve kašičice sirćeta. Ta smesa može pomoći kod upornijih mirisa jer će obezbediti "tračak" svežeg vazduha u vašoj kuhinji.
U kuhinji se prikom kuvanja zadržava miris hrane koji je nekada uporan i krajnje neprijatan
Stručnjaci upozoravaju da ne treba zaboraviti na otvaranje prozora i spoljnih vrata kako bi i svež vazduh cirkulisao kroz prostorije, naročito kada se kuva jaka hrana.
Inače, sirće je odličan "preparat" i za apsorbovanje neprijatnih mirisa, ali i čišćenje zato što u sebi sadrži sirćetnu kiselinu koja neutrališe neprijatne mirise.
Mnoge domaćice se suočavaju i sa dimom prilikom spremanja hrane, koji može da se širi i po drugim prostorijima, a pritom preti da se zadrži i na odeći i nameštaju. Zbog toga je sirće i u tom slučaju veoma poželjno, pa će odlično pomoći ako se prokuva. Međutim, važno je reći da se svakako mora rastvoriti sa vodom, u suprotnom možete sebe dovesti u opasnost da se opečete, pri čemu se posebno osetljive oči, ali i lice.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!