OVAJ TRIK ĆE VAM POMOĆI DA OMEKŠATE SVINJSKO MESO: Nakon ovoga će se TOPITI u ustima
Svinjsko meso, Foto: Printscreen Youtube/Dozus Cook

prijatno

OVAJ TRIK ĆE VAM POMOĆI DA OMEKŠATE SVINJSKO MESO: Nakon ovoga će se TOPITI u ustima

Za ručak napravite odlično svinjsko meso koje i ne košta puno

Objavljeno:

Svinjski pauflek spada u jeftinije i masnije meso, ali ako se pravilno začini i termički obradi, može da postane najukusnije. Naš predlog je da ga iseckate, a onda marinirate u soja sosu nekih pola sata, pa na kraju dinstajte nekih sat vremena. Ovako pripremljeno svinjsko meso biće preukusno, a poslužite sa pire krompirom, pirinčem ili makaronama.

Sastojci:

  • 800 g svinjskog paufleka
  • 5 kašika soja sosa
  • 2 kašičice bibera u zrnu
  • 1 kašičica šećera
  • 6 čenova belog luka
  • 3 kašike sirćeta
  • 400 ml vode
  • peršun
  • 5 komada lovora
Meso
foto: Printscreen/Youtube/ Gordon Ramsay

Priprema:

Meso isecite na kockice, pa dodajte soja sos, šećer, biber, seckani beli luk i sirće. Dobro promešajte, zatvorite providnom folijom i stavite u frižider na pola sata. U tiganj sipajte malo ulja, zagrejte, a onda propržite meso nekih 10-ak minuta.

Nakon toga sipajte preostalu marinadu i opet promešajte. Kad krene da krčka sipajte vodu i promešajte, pa pospite lovorom. Poklopite i krčkajte oko sat vremena. Izvadite lovorov list i poslužite.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.