podelila
NIJEDAN SRBIN TO NEMA: Jelena Đokić pokazala šta joj se nalazi na PRAZNIČNOJ TRPEZI, jako je retko! (FOTO)
Na njenoj trpezi mogli su se naći razni ukusi kontinentalne kuhinje, ipak kada poželi da se priseti ukusa mora ona voli da pođe u neki dobar restoran ili pak sama svojim rukama pripremi ribu, školjke, rakove, a omiljena poslastica joj je persebeš, skupocena vrsta morskih plodova
Nakon što je zbog ratnog stanja u bivšoj Jugoslaviji morala sa porodicom da se iseli iz rodnog Splita Jelena Đokić u velikoj meri morala je da promeni navike, pa čak i one vezane za ishranu. Crvenokosa lepotica navikla je na laganu morsku hranu, rižu, povrće, stoga ne krije da se jedva navikla na klasične srpske specijalitete, koji se mahom sastoje od mesa. Vremenom se glumica prilagodila te je danas ishrana Jelene Đokić vrlo raznovrsna.
Budući da nikada nije imala problema sa kilažom, čak ni u trudnoćama, Jelena se ničega nikada nije odricala. Na njenoj trpezi mogli su se naći razni ukusi kontinentalne kuhinje, ipak kada poželi da se priseti ukusa mora ona voli da pođe u neki dobar restoran ili pak sama svojim rukama pripremi ribu, školjke, rakove, a omiljena poslastica joj je persebeš, skupocena vrsta morskih plodova.
Luciferovi prsti iliti morski tartufi kako još persebeš zovu primorci našao se i na prazničkoj trpezi Đokićeve, koja je to podelila sa pratiocima na "Instagramu" uz komentar da ih voli skoro kao ostrige. Za one koji ne znaju reč je o morskom delikatesu koji raste na stenama u dubokim, opasnim vodama. Teško ga je pronaći, još teže uhvatiti, a kada se to ipak učini mora se pripremiti kroz par dana jer propada. Zbog ekstremnog rizika skupljanja i skladištenja njegova cena viša je od cene kavijara. Kilogram ide i do 1000 evra, a retko gde se može kupiti.
Ako ikada dođete u dodir sa persebešom i želite ga probati kuvajte ga onako kako ga Jelena sprema sa puno soli i malo limuna. Priprema je jednostavna, tek nekoliko minuta traje, nažalost iako je postupak kratak i prost retki su oni koji umeju da ga skuvaju na pravi način. Na prvom mestu važno je istaći da se morski tartufi kuvaju celi i otvaraju tek kada dođe vreme za jelo. Sadrže mnoge nutritivne prednosti. Bogati su jodom, masnim kiselinama, gvožđem, vitaminom B12 i kalcijumom što govori u prilog tome da je ishrana Jelene Đokić i te kako zdrava.
(Espreso/Story)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!