PREMAŽITE KIFLICE 1 SASTOJKOM I BIĆE MEKANE KAO DUŠA: Bez njih ne može da se zamisli NOVOGODIŠNJE PREDJELO
Kiflice, Foto: Bakina kuhinja

recept

PREMAŽITE KIFLICE 1 SASTOJKOM I BIĆE MEKANE KAO DUŠA: Bez njih ne može da se zamisli NOVOGODIŠNJE PREDJELO

Niko im ne može odoleti

Objavljeno:

Kiflice se kod nas redovno jedu. Domaćice ih spremaju i bez povoda, a kad su slave, rođendani i druge proslave bez njih ne može da se zamisli predjelo.

Sastojci:

Za testo:

1,1 kg brašna

500 ml mleka

300 ml ulja

2 jajeta

2 kašike šećera

1 kašika soli

50 g svežeg kvasca

Za premaz:

1 jaje

1 margarin

susam

1 / 8 Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera, ostaviti da nadođe. U vanglicu sjedinite ulje, jaja, šećer, so, a onda dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo. Ostaviti 30-tak minuta na toplom mestu da nadođe.

Nadošlo testo podelite na tri dela, svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Sa nožem isecite na dvanaest jednakih delova ili 16, ako želite manje kiflice.

50 g od margarina istopite i uz pomoć četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh na koji ste prethodno izrendali margarin (oko 75 g) i ostavite 30-tak minuta na toplom mestu.

Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji na svaku kiflicu možete dodati po kockicu margarina i malo krupne soli.

Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 18-20 minuta.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.