OVAJ TRIK ZA FAŠIRANE ŠNICLE MORATE SVI DA ZNATE: Ubacite 1 SASTOJAK u MESO samo tako će BITI MEKANE i SOČNE
Faširane šnicle, Foto: PRINTSCREEN/YT/مطبخنا اليمني OUR YEMENI KITCHEN

ZA RUČAK

OVAJ TRIK ZA FAŠIRANE ŠNICLE MORATE SVI DA ZNATE: Ubacite 1 SASTOJAK u MESO samo tako će BITI MEKANE i SOČNE

Mada često kuvaricama ispadnu tvrde, jer meso ne ispadne kako treba

Objavljeno: 11:32h

Faširane šnicle se kod nas redovno jedu za ručak.

Mada često kuvaricama ispadnu tvrde, jer meso ne ispadne kako treba.

Šnicle
foto: Printscreen/youtube/ Jelajelena Petrovic

Ne postoji iskusna domaćica koja nije pravila faširane šnicle, ćufte ili neko durgo jelo od mlevenog mesa, pa čak i početnici savladaju brzo pripremu ovih ukusnih jela.

Ali, koliko god delovalo jednostavno ne uspevaju svima uvek. Postoji jedan mali trik koji su otrkili profesionalni kuvari, a koji će meso učiniti sočnijim i mekšim.

1 / 4 Foto: Printscreen/youtube/ Jelajelena Petrovic

To vam verovatno nikada ne bi palo na pamet, jer je u pitanju šećer. Svako u svom domu ga sigurno ima, ali nikada nije korišćen za prirpemu mesa. Poslušajte savet profesionalaca jer će meso biti mnogo ukusnije. Možda vam deluje čudno, ali obavezno isprobajte.

Naravno, nemojte da preterujete sa dodavanjem šećera jer ćete tako uništiti ukus. On mesu daje neverovatnu mekoću i sočnost.

Šnicle
foto: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Jelo će se lako sažvakati i topiti u ustima. U isto vreme, slatki ukus se neće osetiti ako se poštuje pravilan odnos sastojaka. Ako ima premalo šećera, malo je verovatno da će meso dobiti dovoljnu sočnost.

Ali višak šećera će sigurno učiniti jelo bezukusnim. Zato se pridržavajte najjednostavnijeg pravila: po kilogramu mesa - ne više od 1 kašike šećera.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.