SAVET
PRE STAVLJANJA SVINJSKIH REBARA U KISELI KUPUS OBAVEZNO MORATE DA URADITE 1 STVAR: Samo tako će meso BITI MEKANO
Stavite pleh u ugrejanu rernu i pecite na 250 stepeni oko 2 sata
Napravite svinjska rebra sa kiselim kupusom i slaninicom iz rerne.
POTREBNI SASTOJCI
svinjska rebra - 800 g
slanina - 150 g
kiseli kupus - 1 velika glavica
paradajz - 2 - 3 supene kašike iz konzerve
aleva paprika - 1 supena kašika
univerzalni začin - 1 supena kašika, od povrća
sok od kiselog kupusa - 1 šolja
voda - 1 šolja
Operite svinjska rebra i isecite na porcije. Isecite slaninu mnogo sitno.
Naseckajte sitno kupus i stavite pola na dno dubokog pleha.
Odozgo poređajte rebra i pospite komadićima slanine. Preko njih pospite preostali deo kiselog kupusa, tako da prekrije rebarca.
Pospite alevom paprikom, začinom od povrća i paradajzom iz konzerve.
Odozgo prelijte sokom od kiselog kupusa i vodom, tako da se prekrije kupus.
Stavite pleh u ugrejanu rernu i pecite na 250 stepeni oko 2 sata.
(Espreso/Bonaepti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!