STARINSKI RECEPT ZA PROJU NA "ŠOLJE": Samo NAŠE BAKE znaju TAJNU ovog SPECIJALITETA
Proja u tepsiji, Foto: Printscreen

PREUKUSNO

STARINSKI RECEPT ZA PROJU NA "ŠOLJE": Samo NAŠE BAKE znaju TAJNU ovog SPECIJALITETA

Ovaj recept će vas oduševiti, jer se sprema brzo i mere idu na šolju

Objavljeno:

Retko koji vikend može da se zamisli bez proje.

Za ukućane nema ništa ukusnije nego kada ustanu da doručkuju, a na stolu se nađe vrela proja.

Ovaj recept će vas oduševiti, jer se sprema brzo i mere idu na šolju.

Proja
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a Telegraf vam donosi recept za proju "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet za doručak ili večeru.

Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.

Sastojci:

2 jaja

šolja kukuruznog brašna ili palente

šolja belog brašna

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

šolja jogurta

pola šolje ulja

pola šolje vode (obične ili kisele)

kesica praška za pecivo

pola ravne kašičice soli

300 g sira

Priprema:

Proja
foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom.

U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati.

Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 do 30 minuta.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.