SAMO UZ OVAKAV PATIŠPANJ ĆE VAM TORTA BITI UKUSNA: U svemu se krije jedna CAKA, zapišite RECEPT
patišpanj, Foto: Printscreen/Youtube/Jelena JelaPetrović

UKUSNO

SAMO UZ OVAKAV PATIŠPANJ ĆE VAM TORTA BITI UKUSNA: U svemu se krije jedna CAKA, zapišite RECEPT

Napravite savršen patišpanj

Objavljeno:

Ako ste neiskusna domaćica ili vam možda samo ne idu kolači od ruke mi vam nudimo recept za patišpanj koji će vam gotovo sigurno uspeti. Patišpanj je osnova mnogih torti i kolača, ali ga možete jesti i posutog samo prah šećerom.

Torta, Torta sa jagodama
foto: Printscreen/Youtube/ Mama Buba

Sastojci:

5 celih jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

1 prašak za pecivo

Priprema:

Pleh u kome će se peći patišpanj podmažite sa malo masti ili ulja i stavite papir za pečenje preko da se testo ne bi zalepilo. Zatim zagrejte rernu na 220°C. Odvojite belanca od žumanaca i belnaca umutite u čvrsti sneg. Dodajte jedno po jedno žumance u smesu kad postane gusta. Zatim dodajte i šećer i prašak za pecivo. Sjedinite sve sastojke i dodajte brašno, ali mešajte varjčom. Sipajte u pleh i pecite u rerni gde ste prethodno smanjili temperaturu na 180°C. Pecite nekih 15-20 minuta, pa proverite čačkalicom da li je gotovo. Ako nije neka se peče još malo. Pazite da vam patišpanj ne izgori.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.