EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO IZNESETE KIFLICE SA TUNJEVINOM ZA SLAVU: Razmislićete da li ćete ih PRAVITI
Kiflice, Foto: PRINTSCREEN/YT/ RICETTE FATTE IN CASA

ZA SVETOG NIKOLU

EVO ŠTA ĆE SE DESITI AKO IZNESETE KIFLICE SA TUNJEVINOM ZA SLAVU: Razmislićete da li ćete ih PRAVITI

Ukusnije nećete jesti

Objavljeno:

Sastojci:

50 ml mlake vode

75 ml kisele vode

1 kesica suvog kvasca

1 kašičica šećera

500- 600 g mekog brašna

125 ml belog vina

1,5 šoljica ulja

1 kašičica soli

150 g usitnjene tunjevine

malo praziluka

125 g posnog margarina

Kiflice
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

U malo mlake vode staviti suvi kvasac i šećer, pa ostaviti 30 minuta da narasta. Nadošao kvasac potom izručiti u udubljenje u brašnu, dodati kiselu vodu, belo vino, ulje i so, pa sve dobro umesiti kako bi se dobilo glatko testo. Dobijeno testo podeliti na četiri dela i svaki oblikovati kao loptu.

Svaku od lopti razvući oklagijom u koru debljine 1 cm, a zatim svaku od kora unakrsno iseći na četvrtine, a svaku četvrtinu podeliti na pola, kako bi se dobilo osam jednakih delova.

Na svaki dobijeni deo staviti po malo tunjevine pomešane sa sitno seckanim prazilukom i uvijati kiflice.

Potom kiflice poređati u uljem podmazan pleh, a preko svake staviti po kockicu margarina i ostaviti ih da odmore 15-20 minuta. Nakon tog vremena, staviti ih u zagrejanu rernu i peći 25-30 minuta na 200 C.

Nestaće sa stola čim ih poslužite, a gosti će danima pričati o njima.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.