svideće vam se
KOLAČ SA JABUKAMA BEZ KAPI ULJA, NIŠTA PROSTIJE I UKUSNIJE NISTE JELI: Domaćice, odmah ZAPIŠITE RECEPT
Izvadite pleh iz rerne, pa na kolač poređajte preostale oljuštene jabuke, isečene na komade i pospite ih cimetom i vanilin šećerom
Za neke kolače važi pravilo da što duže stoje, to su bolji.
Ovo pravilo važi i za recept koji vam donosi Telegraf – kolač sa jabukama i cimetom, bez kapi ulja i bez jaja, zbog čega je prikladan za one koji poste na vodi.
Sastojci:
12 kašika šećera
20 kašika brašna
1 prašak za pecivo
400 ml obične ili kisele vode
1 kašičica sode bikarbone
8 kašika mlevenih oraha
4 kašike džema od kajsija
500 gr jabuka
kesica cimeta
kesica vanilin šećera
Priprema:
U posudu stavite šećer, brašno, vodu, mlevene orahe, džem, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sve dobro izmešajte. Oljuštite 200 grama jabuka, pa ih izrendajte i dodajte smesi.
Pleh obložite pek papirom, pa ulijte smesu za kolač i pecite je 15 minuta.
Izvadite pleh iz rerne, pa na kolač poređajte preostale oljuštene jabuke, isečene na komade i pospite ih cimetom i vanilin šećerom. Vratite kolač u rernu da se dopeče.
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!