njam
RECEPT ZA PRAZNIČNI ČIZKEJK: Hrskava korica, kremast fil i glazura od 1 SASTOJKA koji SRBI OBOŽAVAJU
Isprobajte nov recept za čizkejk.
Za predstojeće praznike napravite čizkejk kakav do sada niste jeli. Sa hrskavom korom od keksa, kremastim punjenjem i prelivom od pekan oraha, ovo je vrhunski praznični slatkiš! Svaki sloj se peče posebno, zato je još lepši i ukusniji.
Sastojci:
Za koru:
- 270 g graham krekera
- 100 g pekan oraha, fino mlevenih
- 60 g smeđeg šećera
- 120 g putera, rastopljenog
- Za punjenje:
- 450 g krem sira
- 100 g šećera
- 120 g kisele pavlake
- 1 kašika ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- 2 jajeta
Za preliv:
Priprema:
Sameljite krekere. Sipajte ih u posudu za mešanje zajedno sa smeđim šećerom, mlevenim orasima i rastopljenim puterom. Dobijenu smesu sipajte u kalup za pečenje i pecite na 180C 10 minuta.
U činiju stavite krem sir, šećer, pavlaku, vaniliu, malo soli. Dobro umutiti mikserom. Dodajte lagano umućena jaja i lagano promešajte.
Dobijenu smesu sipajte u kalup za pečenje preko dobijene kore. Pecite na 180°C 45 minuta tako što ćete kalup staviti u tepsiju punu vode.
Dodajte smeđi šećer, javorov sirup i puter u šerpu. Kuvajte dok se dobro ne sjedini. U manju činiju sipajte jaja, pavlaku, malo soli i dobro umutite. Dobijenu smešu sjediniti sa smesom iz šerpe. Dodajte orahe i ostavite da se ohladi. Ohlađenu smesu prelijte preko torte od sira. Poslužite.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!