![STARO RUSKO JELO KOJE SE JEDE NA ULICAMA MOSKVE: Ko god je probao, NIJE SE OPEKAO, bolje nego SRPSKO (FOTO)](/data/images/2022/11/25/10/1293409_untitled_ls.jpg)
OBRATITE PAŽNJU
STARO RUSKO JELO KOJE SE JEDE NA ULICAMA MOSKVE: Ko god je probao, NIJE SE OPEKAO, bolje nego SRPSKO (FOTO)
One su popularna ulična hrana u istočnoj Evropi
Obično se piroške prave od testa, ali sada probajte i verziju sa mlevenim mesom i krompirom
Piroške su ruske i ukrajinske pečene ili pržene lepinje u obliku čamca sa raznim nadevima. One su popularna ulična hrana u istočnoj Evropi.
Potrebno je:
700 g krompira
400 g mlevenog mesa po izboru
so, paprika, peršun, mirođija
1 čen belog luka
1 struk praziluka
1 paradajz
2 jajeta
500 g brašna
Priprema:
Na ulju propržite crni i beli luk pa dodajte mleveno meso.
Dinstajte pa začinite i dodajte seckan paradajz.
Krompir ogulite, isecite na manje komade i stavite da se kuva u posoljenoj vodi.
Kada je gotov procedite i izgnječite ga.
Sačekajte da se malo ohladi pa dodajte jaje i mešavinu sa mesom. Sve sjedinite.
Ubacite seckan praziluk, peršun, mirođiju i brašno pa umesite rukama. Ruke malo nauljite pa uzimajte smesu, formirajte željeni oblik i pržite ili pecite u rerni po izboru.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!