za sve prilike
EVO KAKO SE SPREMA LISNATO TESTO: Italijanska DOMAĆICA otkrila RECEPT
Od njega možete da spremite najukusnija peciva koja će biti savršeno hrskava
Lisnato testo možete da punite raznim nadevima.
Lisnatno testo ste do sada kupovali, ali ako koristite domaće svako pecivo će biti ukusnije. Italijanska domaćica je podelila recept za lisnato testo koje se pravi u blenderu i to za manje od sat vremena, a nema čekanja ni da odstoji.
Od njega možete da spremite najukusnija peciva koja će biti savršeno hrskava. Sastojke već imate kod kuće, pa se bacite na isprobavanje ovog recepta.
Sastojci:
130 g brašna
1/2 kašičice soli
140 g hladnog putera
80 ml ledene vode
Priprema: U blenederu pomešajte brašno, so, puter i vodu i dobro izblendirajte. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu, pospite brašnom, a zatim razvucite.
Preklopite do sredine, pa isto uradite i sa druge strane. Treba da dobijete kvadrat. Opet razvucite i na isti način preklopite.
Ponovite postupak još 5 puta (sve ukupno treba da razvučete sedam puta).
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!