recept
GUSTO DINSTAN GRAŠAK: Jelo koje svi vole, odličan je kao PRILOG, ali možete ga poslužiti i samog, PREUKUSNO JE
Ukusno jelo
Ako niste ljubitelj čorbasog graška ovaj će vam se sigurno dopasti. Gusto dinstan grašak sa komadima mesa oduševiće sve za stolom. Prijatno!
Ako ga služite kao prilog uz meso, u ovaj recept samo nemojte dodati meso u pripremu.
Sastojci:
- graška 700g
- šargarepe 4
- glavice crnog luka 3
- belog luka 3 čena
- veza peršuna
- slatke mlevene paprike 2 kašičice
- bibera 1/3 kašičice
- soli 1 kašičica
- biljni začin 1 kašičica
- mesa 400g
- suve mirođije1 kašičica
Kako pripremiti:
Šargarepu, cni i beli luk iseckajte i propržite na ulju oko 7-8 minuta. Meso iseckajte na kockice i dodajte luku i pržite još 2 minuta. Dodajte grašak, mirođiju, seckan peršun, biber, so, začin i jednu kašičicu mlevene paprike. Nalite vodom oko 2L i dinstajte oko 45 minuta. Promešajte 2-3 puta u međuvremenu i nemojte dodavati vode osim ako za to ima potrebe. Kada je voda već dovoljno isčezla i napravila se kremasta masa, znači da je dovoljno kuvano. Napravite zapršku ( 4 kašike ulja i 2 kašike brašna propržite dok ne požuti i dodajte kašičicu mlevene paprike) i pospite preko graška. Neka ključa još jedan minut pa skloniti sa vatre.
Savet: Da bi bilo kremasto i lepo dinstano, morate da dodate malo više ulja kada budete pržili luk, ali nemojte preterivati da ne ispadne previše masno. Nemojte više od 1dl.
(Espreso/Blic Žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!