njami
SPECIJALITET SA JUGA SRBIJE: Urnebes salata po DOMAĆEM RECEPTU, ukusna i kremasta
Ova salata je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso. Evo kako je i vi možete napraviti po našem receptu
Urnebes salata je popularna na jugu Srbije i nezaobilazan je dodatak uz roštiljsko meso. U nastavku pročitajte kako da je napravite sami kod kuće. Potrebno vam je svega nekoliko jednostavnih sastojaka koje lako možete nabaviti na pijaci. Biće i odličan dodatak slavskoj trpezi.
Sastojci:
- 500 g sira
- 2-3 čena belog luka
- ljuta tucana paprika (količina po želji)
- kašičica mlevene slatke paprike
- maslinovo ulje
- so, ukoliko je sir neslan
Priprema:
U činiju stavite sir pa ga dobro izgnječite viljuškom. Dodajte ljutu tucanu papriku i slatku mlevenu. Beli luk sitno iseckajte ili izgnječite pa i njega dodajte. Kad se masa ujednači, sipajte malo ulja pa ponovo promešajte. Urnebes salata treba da odstoji u frižideru nekoliko sati pre služenja.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!