SLAVSKU SALATU IZ 19. VEKA SVI GUGLAJU: Priprema je NIKAD LAKŠA, domaćice otkidaju za UKUSOM (RECEPT)
Salata, Foto: Printscreen/Youtube/ Mikina Kuhinja

GOSTI ĆE SE ODUŠEVITI

SLAVSKU SALATU IZ 19. VEKA SVI GUGLAJU: Priprema je NIKAD LAKŠA, domaćice otkidaju za UKUSOM (RECEPT)

Ruska salata spada u klasike koji se pripremaju za svaki svečani ručak ili događaj.

Objavljeno: 21:25h

Bez nje ne može da se zamisli nijedan praznik ni slava. Originalnu verziju salate izmislio je 1860-ih kuvar belgijskog porekla, Lusijen Olivije, kuvar Ermitaža, jednog od najslavnijih moskovskih restorana. Olivijeva salata brzo je postala izuzetno popularna kod redovnih Ermitažovih mušterija i postala je najpoznatije jelo restorana.

Današnja popularna verzija ruske salate sadrži kuvani krompir, kisjeli krastavac, grašak, jaja, šargarepu i kuvanu piletinu, pa sve to začinjeno majonezom.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Sastojci:

200 g krompira 200 g šargarepe 200 g graška (može i zamrznut) 200 g kiselih krastavčića 200 g šunke 300 g majoneza 100 g pavlake 2 kuvana jajeta so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu isjeći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati dok ne omekša. Skuvati grašak dok ne postane mek. Šunku, kisjele krastavčiće i kuvana jaja isjeći na kockice. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, pavlaku i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.