GOSTI ĆE SE ODUŠEVITI
SLAVSKU SALATU IZ 19. VEKA SVI GUGLAJU: Priprema je NIKAD LAKŠA, domaćice otkidaju za UKUSOM (RECEPT)
Ruska salata spada u klasike koji se pripremaju za svaki svečani ručak ili događaj.
Bez nje ne može da se zamisli nijedan praznik ni slava. Originalnu verziju salate izmislio je 1860-ih kuvar belgijskog porekla, Lusijen Olivije, kuvar Ermitaža, jednog od najslavnijih moskovskih restorana. Olivijeva salata brzo je postala izuzetno popularna kod redovnih Ermitažovih mušterija i postala je najpoznatije jelo restorana.
Današnja popularna verzija ruske salate sadrži kuvani krompir, kisjeli krastavac, grašak, jaja, šargarepu i kuvanu piletinu, pa sve to začinjeno majonezom.
Sastojci:
200 g krompira 200 g šargarepe 200 g graška (može i zamrznut) 200 g kiselih krastavčića 200 g šunke 300 g majoneza 100 g pavlake 2 kuvana jajeta so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu isjeći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati dok ne omekša. Skuvati grašak dok ne postane mek. Šunku, kisjele krastavčiće i kuvana jaja isjeći na kockice. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, pavlaku i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!