njam njam
MANASTIRSKA KUPUS SALATA: Nema boljeg RECEPTA, 1 NAMIRNICA daje POSEBAN UKUS
Ako volite možete posuti i alevu papriku preko salate
Napravite manastirsku kupus salatu.
Sastojci
Potrebno je:
1 kg kupusa
1 dl ulja
1 dl alkoholnog sirćeta
3 kašike šećera
1 vezica lisnatog kelja
100 g šargarepe
1 kašika rendanog rena
1 ravna kašika soli
Priprema
Kupus izrezati na krupnije komade kelj oprati, šargarepu i ren narendati.
Sve sastojke sjediniti, u većoj tegli poređati komade kupusa i listove kelja, pa preliti pripremljenom mešavinom i tako naizmenično dok utrošite sav materijal.
Odozgo staviti rešetku, prekriti teglu gazom i ostaviti tri do 4 dana da odstoji, posle tog vremena služiti salatu.
Ako volite možete posuti i alevu papriku preko salate.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!