![NIJEDNA SLAVA NE MOŽE DA PROĐE BEZ NJIH: Naše BAKE otkrile TAJNU RECEPTA za OBLANDE](/data/images/2021/11/09/16/1033915_untitled_ls.jpg)
za proslave
NIJEDNA SLAVA NE MOŽE DA PROĐE BEZ NJIH: Naše BAKE otkrile TAJNU RECEPTA za OBLANDE
Načina da pripremite oblande ima bezbroj, a novi recepti uključuju i namirnice poput čokolade i lešnika
Oblande su kolač na kom su odrasle generacije, a svaka svečana trpeza, posebno ona slavska, nezamisliva je bez njih.
Načina da pripremite oblande ima bezbroj, a novi recepti uključuju i namirnice poput čokolade i lešnika.
Međutim, Telegraf je za vas pripremio oblande kakve su pravile naše bake, njihov ukus će vas vratiti u najbezbrižnije doba.
![Kolać](/data/images/2022/09/30/11/1264623_untitled_ff.jpg?ver=1667941957)
Sastojci:
1 pakovanje gotovih kora za oblandu
500 g šećera
1 kesica vanil šećera
120 g margarina
150 g mlevenih oraha
1 l mleka
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, pa ga stavite da se kuva. Posle nekoliko minuta kuvanja dodajte šećer, vanilin šećer i margarin.
Sve vreme mešajte. Pre nego što mleko proključa, dodajte i mlevene orahe
Sve fino promešajte, pa na tihoj vatri kuvajte dok ne dobijete gustu teksturu poput karamele.
![Oblande](/data/images/2021/11/29/20/1045591_screenshot-188_ff.jpg?ver=1667942018)
Kada se fil prohladi, mažite kore i ređajte ih jednu na drugu.
Kada završite ređanje i filovanje kora, na poslednju koru stavite nešto teško i ostavite da se kolač sasvim ohladi.
Posle toga, kolač je spreman za sečenje i jelo.
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!