poslastica
RECEPT ZA PITU SA JABUKAMA IZ 1894. GODINE: Tajna se krije u PRELIVU, zaboravićete na TRADICIONALNU
Recept potiče iz 1894. godine i toliko je ukusna i laka za spremanje da kada jednom probate, uvek ćete na ovaj način spremati!
Pripremite pitu sa jabukama po najstarijem receptu. Nekada je ova nemačka pita bila najbolja, a sada su ljudi prestali da je prave.
Recept potiče iz 1894. godine i toliko je ukusna i laka za spremanje da kada jednom probate, uvek ćete na ovaj način spremati!
Sastojci:
100 g putera
200 g šećera u prahu
5 jaja
kora limuna
250 g brašna
Za fil:
4 jabuke
3 jajeta
250 g kisele pavlake
1 kašika šećera
1 kašičica cimeta
Po ukusu može da parira lenjoj piti.
Priprema:
Puter umutite sa pola količine šećera u prahu, pa postepeno dodajte jaja. Posle svakog dodavanja umutite.
Sipajte ostatak šećer i umutite, pa dodajte koru limuna i brašno. Sjedinite mikserom. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Jabuke očistite i isecite na kriške, pa poređajte po testu.
Kiselu pavlaku umutite sa jajima, šećerom i cimetom. Sipajte preko jabuka. Pecite na 180°C oko 35 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!