NJAMI
BRZINSKA VEČERA ZA 300 DINARA, ZBOG NJE SE I PICA ODBIJA: Odlepićete za OVIM UKUSOM
Kako najbolje iskoristiti stari hleb, a da ti nije sendvič neki ili prženice? Evo savršenog recepta za to
Ideja je odlična, a ukus neverovatan. Potreban vam je samo stari preostali hleb i još par stvarčica za brzu večeru.
Sastojci:
300 g starijeg hleba
3 dl mleka
200 g svežeg sira
150 g feta sira
1 kašičica origana
100 g suve dimljene pečenice ili šunke
4 kašike ajvara
Za preliv:
3 jaja
2 pune kašike pavlake/milerama
1-2 kašike ulja
po ukusu soli
Priprema:
- Mere prilagoditi veličini posude za pečenje i broju ukućana. Obložite dno i ivice papirom za pečenje. Uključite rernu da se greje na 190 C.
- U manjoj činiji izdrobite feta sir, dodajte sveži sir, origano i sitno naseckanu pečenicu, pršutu ili šunku. Sve dobro izmešajte i ostavite po strani.
- Kad je popunjeno dno tepsije, na hleb premažite ajvar. Preko ajvara stavite fil sa sirom i lepo rasporedite da prekrije celu površinu. Zatim prekrijte drugim redom hleba, navlaženim u mleku.
- Umutite jaja sa pavlakom i malo ulja, posolite vrlo malo. Prelijte polako preko složenca od hleba, da prođe i svuda sa strane po ivicama. Izbockajte viljuškom pažljivo na nekoliko mesta. Ostavite par minuta, pa stavite u zagrejanu rernu. Pecite do zlatnožute boje, kada ivice potamne, gotovo je.
Posluživanje:
Služite toplo uz salatu i jogurt. Ostane mekano i kada se ohladi, ali najlepše je da se jede toplo. Vrstu sira koju koristite prilagodite sopstvenom ukusu. Malo ljute papričice za pikantnost ili par seckanih maslina nisu na odmet.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!