njami
OVAKO IDE RECEPT ZA KOLAČ KOJI NOSI NAJNEOBIČNIJI NAZIV: Polovina Srpkinja nije znala za njega, PREBRZO se sprema
Oduševiće vas
Ovaj kolač nosi naziv "Neobičan kolač" što po načinu izrade, a i po tome što je jednostavan, mek i brzinski kolač.
Sastojci:
Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 150 gr sećera
- 150 gr brasna
- 100 ml ulja
- 1/2 praška za pecivo
- 1 vanil sećer
Fil:
Priprema:
Umute cela jaja sa sećerom i vanil sećerom u gustu smesu zatim na najmanjoj brzini dodajte ostale sastojke za biskvit i sipajte u podmazan i pobrašnavljen pleh (23x20) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180.
Dok se biskvit peče, pripremite fil, umutite cela jaja sa sećerom, opet, u gustu smesu, dodajte pudinge u prahu (znaci, pudnzi se ne kuvaju), zatim dodajte mleko i gustin. Dobicete dosta redak fil, ali tako i treba.
Proverite čačkalicom testo, izvadite pleh, smanjite temperaturu na 150 stepeni, i testo prelijte ravnomerno filom. Vratite u rernu da se fil ispeče.
Čim odozgo blago popuca, gotovo je. Izvadite i ohladite, pa isecite na kocke, pospite sećerom u prahu ili dekorišite slagom.
Nekim čudom, fil se spusti dole i napravi cokoladnu, divnu koricu, jako lepog ukusa i tako je celom površinom pleha, znači nije samo po krajevima.
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!