SRBI CEO ŽIVOT POGREŠNO SPREMAJU SVOJ OMILJENI DORUČAK: Bolje da ste ovo ranije znali
Foto: Printscreen Youtube / Bokina kuhinja

zapamtite savet

SRBI CEO ŽIVOT POGREŠNO SPREMAJU SVOJ OMILJENI DORUČAK: Bolje da ste ovo ranije znali

Jedno jelo se kad nas redovno sprema, jer u njemu uživaju i deca a i odrasli

Objavljeno: 14:10h

Doručak je jedan od najvažnijih obroka. Kada ste na poslu uvek žurite i ne stižete da napravite nešto kvalitetno, ali zato domaćice tokom vikenda mogu da se posvete pripremi.

Jedno jelo se kad nas redovno sprema, jer u njemu uživaju i deca a i odrasli.

Međutim postoje neke greške koje pravite, ali ovi saveti će vam biti od koristi.

1 / 4 Foto: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja

Savršene prženice su hrskave na ivicama, a nežne i mekane u sredini, ne treba da budu previše masne, ali ni suve, a takođe nije dozvoljeno da budu pregorele ili nedovoljno pečene... No, sasvim sigurno vam nikada nije pošlo za rukom da dobijete baš takve - bez ijednog navedenog kiksa!

A stvar je samo u pažljivoj pripremi, strpljenju i trikovima iskusnih majstora.

Dakle, ako su va prženice gnjecave, zagorale ili pak "žive", evo gde grešite i kako to da popravite.

Sečete hleb isuviše tanko

Ako su kriške suviše tanke, hleb može lako da se raspadne jer je smesa od jaja "teška". Kriške bi trebalo da budu debele oko santimetar i po.

Koristite svež hleb

Prženice
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Uvek je bolje koristiti hleb koji je odstojao bar jedan dan.

Pržite ih na maslacu

Maslac gori na visokim temperaturama, pa je daleko bolje ipak koristiti biljno ulje.

Premda ovo kod nas nije uobičajena praksa, prženice ipak budu mnogo ukusnije kada se u smesu sa jajima doda i mleko, i to punomasno!

Stavljate previše jaja

Prženice
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

Neka okvirna formula za pripremu smese od jaje jeste da na dve kriške hleba treba iskoristiti četvrtinu šoljice mleka i jedno jaje.

Zaboravljate začine

Prstohvat kima, bibera ili malo parmezana u smesi učiniće obične prženice "remek delom", a ako volite slatku varijantu neka to budu cimet, vanila ili šećer u prahu.

Prženice
foto: Printscreen/youtube/mojamalakuhinja

Nestrpljivi ste

Ulje mora da bude vruće kako prženice ne bi upile previše masnoće. Pecite ih na srednje jakoj vatri po nekoliko minuta sa svake strane.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.