![NAJPROSTIJI RECEPT ZA POSNU SARMU: Tajna njenog ukusa je u 1 SASTOJKU, gosti na slavi će ODLEPITI ZA NJOM](/data/images/2022/06/20/13/1198127_sarma00_ls.jpg)
NJAMI
NAJPROSTIJI RECEPT ZA POSNU SARMU: Tajna njenog ukusa je u 1 SASTOJKU, gosti na slavi će ODLEPITI ZA NJOM
Morate je probati
U toku je sezona slava, a domaćice traže najbolje recepte za trpezu. Navikli smo na klasičnu sarmu, ali ovaj recept za posnu će vas oboriti sa nogu.
Sastojci
Potrebno je:
1 veća glavica kiseli kupus
3 glavice crni luk
3 veće šargarepe
1 koren paškanata
5 veća krompira
1 šoljica pirinča
2 dl ulja
2 suve ljute papričice
2 lista lovora
nekoliko zrna bibera
po potrebi soli
po potrebi začinsko bilje
1 kašičica aleve paprike
Priprema
Listove kupusa razdvojiti i preseći na jednake delove. Na ulju propržiti sitno sečen crni luk dok ne postane staklast. Dodati izrendanu šargarepu, paškanat i prodinstati. Dodati još izrendan krompir i pirinač. Sve mešati dok se ne čuje pucketanje pirinča. Posoliti, pobiberiti i dodati alevu papriku i začinsko bilje. Dobro promešati da se sjedine sastojci, prohladiti i ovim filom uvijati sarme. Nekoliko lista kupusa stavite na dno šerpe kako ne bi sarma zagorela.
![Posna sarma](/data/images/2022/06/20/13/1198123_luk7_ff.jpg?ver=1667405616)
Najbolje savijati sarme na dlanu. Raširiti list sarme na dlanu, staviti kašičicu fila, preklopite list sa jedne i druge strane i onda pravite valjak čvrsto zatežući, da bi sve bile jednake. Sarme mogu biti poređane u dva reda, a između redova stavite ljutu papriku, lovorov list i zrna bibera.
![Posna sarma](/data/images/2022/06/20/13/1198125_sarma_ff.jpg?ver=1667405626)
Pokrijte sve sarme još sa nekoliko lista kupusa, stavite manji poklopac odnosno poklopac od manje šerpe, nalijte vodom i kuvajte na laganoj vatri najmanje 3 sata. Sarma je lepša kad se kuva dugo na laganoj vatri. Uživajte u divnom ukusu posne sarme.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!