poslastica
NIJEDNO SLAVLJE U SRBIJI NE MOŽE DA PROĐE BEZ NJE: Torta koju GENERACIJE godinama SPREMAJU, ne postoji KREMASTIJA
Tako sočna, tako jednostavna, pravi se za pola sata
Sastojci:
Čokoladne kore,
700 g kisele pavlake,
500 ml čokoladnog mleka,
300 g mlevenog keksa,
150 g šećera u prahu,
500 g šlaga
+ 1 kesica i
500 ml kisele vode.
Tako sočna, tako jednostavna, pravi se za pola sata.
Čoko moko torta koja je omiljena na trpezi širom Srbije
Za fil umutite šlag sa kiselom vodom. Posebno umutite kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte mleveni keks.Izmešajte da se sjedini, pa dodajte 4 kašike prethodno umućenog šlaga i promešati. Ako je gusto, dodati još dve kašike šlaga. To može da varira zbog suvoće keksa.
Uzmite prvu koru i dobro je isprskajte čokoladnim mlekom. Kad upije, namažite trećinom fila, a preko nanesite trećinu šlaga. Isti postupak ponovite sa ostatkom materijala i završite četvrtom korom. I nju isprskajte čokoladnim mlekom, a odozgo ukrasite kesicom umućenom šlaga, čokoladnim mrvicama ili šećernim ukrasima po izboru.
Po izboru, četvrtu koru ne morate ni da stavljate, već možete da završite poslednjim delom fila i šlaga.
(Espreso/Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!